Központi telefonos hibabejelentés: +36 1 225 8388

Ingyenes alapfokú elsősegély tanfolyamot tartottunk

2018 Karácsonyán üzembehelyezett defibrillátor készülékhez a partnereink számára ingyenes alapfokú elsősegély tanfolyamot tartottunk a február hónapban a Zsolt Udvarházban. A tanfolyam során nem csak az alapfokú elsősegély ismereteket, hanem a defibrillátor készülék használatát is megtanulhatták a résztvevők.

A AED (Defibrillátor kezelés) – Elsősegély tanfolyamon megtudhattuk, hogy a kórházon kívül fellépő keringésmegállások döntő hányadát kamrafibrilláció okozza. A kamrafibrilláció egyetlen hatásos kezelése a defibrillálás, amely során áramot vezetnek keresztül a szíven. Ezzel az ütéssel (sokkolás) kioltják a szívizom kaotikus elektromos aktivitását, és az így létrehozott elektromos csend esélyt ad a szív saját, normális
ingerképzésének beindulásához. Utóbbi évtizedek technikai vívmánya az automata külső defibrillátor (Automated External Defibrillator, AED) amely segítségével a defibrillálást már a laikus elsősegélynyújtó is képes elvégezni – jóval a mentő megérkezése előtt. A készülék a beteg mellkasára helyezett elektródapáron keresztül elemzi a beteg szívritmusát, felismeri a kamrafibrillációt, és a segélynyújtó a sokk gomb megnyomásával ugyanazon az elektródapáron keresztül leadja a sokkot. A beépített biztonsági rendszer kizárja a véletlen vagy indokolatlan sokk leadását.

Cégünknek kiemelten fontos, hogy partnereink számára mind biztonságosabb és emeltebb színvonalú munkahelyi környezet biztosítsunk a Zsolt Udvar Irodaházban, támogatva ezzel partnereink felelősségteljes napi munkamenetét.
 
tanfolyam-0
tanfolyam-2
tanfolyam-4
tanfolyam-5
tanfolyam-3
tanfolyam-1

 
Magyarországon sajnos 30 percenként meghal valaki kórházon kívüli hirtelen szívhalálban. Időbeni ellátás esetén nagy részük még élhetne. Szaksegítség a legritkább esetben áll azonnal rendelkezésre, a mentők átlagos kiérkezési ideje Magyarországon 10-15 perc, ezért az alapszintű újraélesztés sikeressége a helyszínen tartózkodó emberek hozzáállásán múlhat.
Kulcsfontosságú, hogy a laikus segítő minél hamarabb kezdje meg az újraélesztést. A túlélés esélyét jelentősen növeli, ha rendelkezésre áll a helyszínen automata defibrillátor, amelynek az utasításait követve laikusok is szakszerűen és eredményesen biztosíthatják az
életfunkciókat, amíg az emelt szintű segítség (mentő) meg nem érkezik. Hirtelen szívmegállás esetén csak ritkán áll azonnal rendelkezésre szaksegítség, ezért az alapszintű újraélesztés az utca emberének a feladata.

Vissza a hírekhez
Buda-Office Kft.

A FELADAT AZ ELSŐ HELYEN ...

1026 Budapest, Gábor Áron u. 25.
Központi irodai telefonszám: +36 1 214 1087 (9-16h)
Központi telefonos hibabejelentés: +36 1 225 8388 (Zsolt-Udvar Irodaház porta, 0-24h)
Értékesítés, általános megkeresések: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Hibabejelentés, ügyféli megkeresések: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Buda-Office Kft. - BUDA OFFICE Budapest, irodák és lakóházak karbantartása, üzemeltetése
A mi weboldalunk is használ cookie-kat a kellemesebb felhasználói élmény biztosítása érdekében. Az “Értem” gomb megnyomásával hozzájárulását adja a cookie-k alkalmazásához.
» További információk, adatkezelési tájékoztatónk megtekintése